• Voor 12:00 besteld morgen in huis
  • Ruim assortiment
  • Gratis verzending vanaf Ä 50,-
  • Mail ons!

Schuurmiddelen

Mooi schilderwerk begint met goed schuren, een sterke tekst van SIGMA.

Wist u dat schuurpapier in de laatste jaren flink is veranderd? Voorheen werden de schuurkorrels gemaakt van delfstoffen, tegenwoordig zijn ze synthetisch gefabriceerd. Het voordeel is dat de korrels op een andere manier afbreken en scherp blijven. Omdat schuurpapier tijdens het werken nu niet meer afslijt naar een fijnere variant, is het belangrijk dat u als schilder per schuurlaag bepaalt welke korrelgrootte nodig is. Het codenummer op de achterzijde van het schuurpapier duidt aan hoe fijn de korrel is. Hoe hoger het codenummer, hoe fijner de korrel. P240 is dus fijner dan P80.

'Het doel van schuren is oppervlaktevergroting zodat verf beter kan hechten. Bij te grof schuurpapier ontstaan er krassen, maar blijft het oppervlak daartussen intact. Met fijner schuurpapier wordt de hele oppervlakte opgeruwd. Bij te grof schuurwerk zal in het eindresultaat de schuurkras zichtbaar blijven en de verf minder goed hechtení, aldus Anton van Wetten, applicatiespecialist bij Sigma Coatings.
Of u nu met de hand of met een machine schuurt, VerfOnline heeft diverse soorten schuurmateriaal in het assortiment. Deze zijn grondig getest en goedgekeurd door schilders en door het Applicatie Centrum. Benieuwd naar het assortiment schuurmaterialen van VerfOnline? 

 Schuurfilm
Producten per pagina 
Producten per pagina